Otevírací doba únor 2024
ÚNOR 2024 SVACHOVKA HOTEL ...
Základním stavebním kamenem našich piv je český ležák. V této kategorii vaříme celoročně 12° světlou a polotmavou. Kromě těchto nabízíme i mnoho speciálů, které také stojí za ochutnání.
Naše pivo vaříme z několika důvodů. Baví nás ten nekonečně se proměňující a přesto stálý proces. Bádání ve velmi, velmi širokém prostoru chutí, vůní, barev a osobitostí piva.
Z kraje roku 2024 náš tým posílil nový sládek Jakub Vlček. Během studií na VŠCHT v Praze vařil pivo v minipivovaru Němý Medvěd na Mělníku a v Indickém Bangalore. Další zkušenosti čerpal jako technolog/výzkumník v Budějovickém Budvaru. Zavedl nové recepty i celkovou péči o naše pivo.
Mladší sládek Jiří Vondrouš se učil a zasvěcoval v oboru u bývalého sládka našeho pivovaru Martina Hrubeše. Práce kolem piva jej těší, neustále se vzdělává a zdokonaluje.
Při stavbě našeho pivovaru jsme byli postaveni před několik faktů. Napasovat zařízení do prostoru, který bude z části využívaný pro gastro-privátní akce, a zachovat industriální interiér, což byl záměr architekta. Navíc jsme nemohli využít podzemních prostor pro zrání piva, protože žádný nebyl. A vzhledem ke stáří jedné z budov nám to nebylo ani doporučeno.
Rozhodli jsme se proto využít výšku stávající budovy a prostor budovy nové, která vznikala hned vedle. Rozložili jsme tedy část technologického zařízení pivovaru do přízemí nové budovy a pro zbývající část technologie vybudovali patro v budově staré. Vznikl plán, ve kterém jsme umístili varnu a chladič mladiny do přízemí a sklep rozmístili v prvním patře. Nyní před námi stála otázka najít toho pravého dodavatele technologie, který by byl otevřen našim nápadům. Po velmi podrobném výběrovém řízení se dodavatelem pivovaru stala společnost Pivo Praha a hlavní osobou Jan Šuráň. Správnost volby dodavatele se projevila, když jsme představili náš nápad, jak by měl pivovar vypadat.
Varna byla provedena v nerezovém, technickém designu, párník mezi varnými nádobami jsme udělali ve formě "mostu" a vyvedli kondenzát ven z budovy. Protože jsme umístili sklad sladu a šrotovnu nad varnou, podařilo se nám vyřešit i cestu pro sladový šrot a vzniklo jednoduché "vystěradlo". Tím jsme připomněli starý prvek pivovarů. Chladič mladiny jsme napasovali do niky, jež nám posloužila i jako prostor, kudy jsme vedli potrubí pro mladinu,sanitaci a chladící medium. Celou varnu jsme uzavřeli jednoduchým a elegantním nerezovým zábradlím.
V prvním patře jsme umístili jak kvasné kádě, tak ležácké tanky. Nechtěli jsme chladit celý prostor, a proto padla volba na duplikované nádoby, které nám umožnily chladit každý tank individuálně. Podařilo se nám splnit i další úkol pro zachování čistoty a to jak pro prostor uvnitř nádob, tak i celého sklepa. Část jedné strany je prosklená a návštěvník může nahlédnout nejen do sektoru spilky, kde pivo kvasí, a tak se potěšit rozmanitostí pěny, která při tomto procesu vzniká, ale také vidí do sektoru ležení a zrání piva. Dispozice nám umožnila schovat "chlaďák" pro skladování piva v obalech tak, že neruší pohledový charakter sklepa. Ostatní pomocnou techniku jsme ukryli do prostor, kam návštěvník nedohlédne a také pro nás je na první pohled schovaná.
ÚNOR 2024 SVACHOVKA HOTEL ...
Závratnou rychlostí se nám přiblížil konec roku a již zbývají poslední pokoje na Silvestra, tak neváhejte a rezervujte...
VÁŽENÍ HOSTÉ, S OHLEDEM NA VÝSTAVBU D3 A UZAVŘENÍ SILNIC U VELEŠÍN NÁDRAŽÍ A KAPLICE NÁDRAŽÍ, DOPORUČUJEME...
Vstup na tyto stránky je povolen pouze osobám starším 18 let.
Working...